In acest articol se vor prezenta pasii importanti si esentiali in creaza unui site web si totodata cateva trucuri pentru a creste rating-ul site-ului si a face profit de pe urma acestuia. Fiecare utilizator care doreste sa isi creeze un site trebuie sa parcurga anumiti pasi obligatorii ce sunt vitali pentru functionalitatea si popularitatea site-ului si in cadrul acestui articol vom incerca sa prezentam pe scurt acesti pasi si importanta lor.
Primii si.. niciodata ultimii pasi in crearea unui site:
Cumpararea unui domeniu
Primul lucru care trebuie facut in publicarea site-ul tau pe internet este cumpararea unui domeniu. Un domeniu este numele pe care vrei sa-l dai site-ului, un nume care sa fie cat mai relevant pentru continutul site-ului. Pentru dreptul de a folosi acest domeniu trebuie sa platesti o taxa anuala la firma care ti-a inchiriat acest domeniu. O intrebare pe care si-o pun majoritatea celor care vor sa-si achizitioneze un domeniu este ce sa-si aleaga din domeniile cu .com, .net, .org sau alte domenii legata de tara de origine.
Daca afacerea ta se ocupa cu livrarea unor produse in tara respectiva sau este o agentie de recrutare atunci ar fi mai indicat sa se utilizeze domeniu specific tarii. Daca afacerea ta necesita o audienta internationala atunci cel mai ideal domeniu ar fi cel cu “.com”. Puterea acestui domeniu este determinata si de algoritmii de localizare a siteurilor de catre browser care cauta initial pe cele terminate cu “.com”. Daca nu mai exista domeniul dorit la .com mai exista doua posibilitati: “.net” imediat urmator ca importanta dupa “.com” si “.org” ce este folosit pentru afacerile nonprofit.
Trebuie mentionat ca in urma acestui pas dispunem doar de un nume, fara un site functional
Alegerea unui webhost
Un webhost este o companie ce dispune de multe servere conectate la internet. Atunci cand paginile tale sunt pe unul din aceste servere ele vor fi publice in internet si astfel vor fi accesibile de oriunde. O problema cu webhost-urile gratuite este ca inpun adaugarea de bannere publicitare in continutul site-ului sau deschiderea unor ferestre de popup. Astfel daca site-ul este unul de bussiness ar fi ideala achizitionarea unui hosting pe bani, ce va oferi suport, banda de transfer mai mare, spatiu pentru storarea site-ului mai mare
Construirea paginilor web
Pentru construirea unui pagini web este nevoie de cunostiinte de HTML, JavaScript, PHP. Totodata continutul trebuie sa fie cat mai vizibil pentru engine-urile de cautare (gen Google) si cat mai usor de citit si inteles. Pe internet se gasesc o multime de sfaturi pentru crearea unui site astfel ca nu vom acoperi aceasta problema aici.
Testarea site-ului
Cum in ultimul timp internetul s-a dezvoltat foarte mult au aparut cativa clienti de internet (browser) folositi in procente destul de mari de catre utilizatori. Astfel pe primul loc in utilizare se afla Internet Explorer, apoi Firefox , Opera si Mozzila, restul de browsere fiind folosite in procente mici si nu reprezinta un interes prea mare pentru un dezvoltator web. Ca urmare site-ul trebuie sa arate la fel pe cel putin primele 3 dintre cele enumerate mai sus. Totodata se pot intampla erori de scriere a paginilor web, ce nu respecta standardul HTML sau link-uri nereale, astfel este necesara utilizarea unui validator pentru remedierea greselilor:
Realizarea unui profit financiar de pe urma site-ului
Sunt doua mari posibilitati pentru obtinera unui profit:
o Publicarea de banere publicitare
o Vanzarea unor produse
Desi fiecare site poate afisa banere publicitare, numai cele cunoscute sunt contactate de catre firme ce vor sa-si faca publicitate prin intermediul site-ului tau si sunt dispuse sa ofere o anumita suma pentru aceasta. Acest lucru este posibil si pentru site-urile nu prea cunoscute.
Astfel trebuie ca site-ul sa se afilieze la diverse site-uri sau printr-un intermediar de unde poti sa selectezi o varietate de firme ce vor sa-si faca publicitate.
Exista diferite modalitati de plata din partea companiilor: plata pe numarul de incarcari (5E la 1000 incarcari), plata pe numarul de click-uri (este mai mare decat prima) pe linkurile banerelor, sau plata pe numarul de articole cumparate de utilizatorii site-ului de la firmele care detin bannerele.
Pentru a fi afiliat la o retea sau la un anumit site trebuie sa se completeze un formular si in functie de anumiti factori site-ul va fi acceptat sau nu. Pentru un profit bun site-ul trebuie sa posteze banere publicitare ale firmelor cu interes pentru vizitatori, astfel probabilitatea ca acestia sa fie interesetati este mai mare.
Cresterea popularitatii site-ului
Popularitatea site-ului se refera atat la numarul de utilizatori cat si pe a cata pagina a engine-urilor de cautare se afla acesta.
Atunci cand site-ul este gata trebuie trimis la engine-urile de cautare, in special Google. Aceasta se realizeaza din pagina Despre Google intrand pe linkul Adauga o legatura spre Google. Totusi daca nu sunt site-uri care sa contina linkuri catre site-ul nostru atunci Google nu va binevoi sa-l indexeze. In schimb daca sunt multe site-uri care au legaturi catre site-ul nostru, nici nu mai este nevoie de adaugare a legaturii la Google, este indexat automat.
Astfel site-ul trebuie promovat fie prin anunturi in ziare, fie prin televiziune sau prin inregistrarea la Google Adwords.
Eu am reusit fara domeniu propriu. In 2 saptamani eram pe pagina nr 1 din Google o locul 6-8. Iar dupa aprox o luna sunt intre 2-6 cu toate paginile indexate.
insa in prima saptamana nu mi-au stat mainile.
Vreau sa precizez k am investit doar timp si am scos 130lei in 3 luni.
Pentru ajutor, ma gasiti pe google la:: PS-Modare & Altele
Va urez o zi buna
Banii nu sunt din reclame!!!
Sunt scosi din mumca mea.